8 Mart 2012

İNSANSIZ HAVA SAHASI

Dünya nimetlerini hırs edip, hayatı kendine ve başkasına işkenceye çevirenlerden olmayacaktı. Kendine söz verdi mi bilinmez fakat tavrı bundan yanaydı. Zira günün büyük bölümünü sonraki hayatına hazırlıkla geçiriyordu. Ona kalsa dürüst, akıllı, günahsız, sütten belki de çıkmamış bir kaşıktı ya da aynası yalancıydı ya da aynası yoktu ya da aklının kurduğu düzenekte kaybolmuştu.

Olur mu yahu, günün çoğu zamanında dünyevi hayatla ilgilenmiyordu. Öyle ki; mesai saatlerini öbür dünya, gazete, wc v.s. için kullanırdı. Pardon, bazı bazı işini de yapardı da, maaşını bazı bazı değil hep alırdı. Evet günahlarından arınmış, iyi bir insandı o, adaletin terazisini kendisi dengeledi mi hele, sorun kalmayacaktı. Bu dengeyi destekledin mi sen de iyi insanlardan olacaktın, ala....

Bir saniye ya da dakika, saat, gün, ay. Anlatması uzun insanı. sadece hırs edip dünya nimetlerini, insanlığa zarar vermeyecekti. Farkında da değildi ki yazık. İşe gelince ''dünya nimeti, zorlamamalı'' paraya gelince ''o da lazım'' dı hayatı. İçinden çıktığı süt kendi ineğindendi nihayetinde. geceden sağıp sabaha içine dalıyordu. Sonra gelsin cennet değil mi!

İşte ondandır belki insansız hava sahası hayallerim.


acıdan geçtim güzelleştim

.....

İnsansız hava sahası var mıdır?