11 Eylül 2012

ÇALI SÜPÜRGESİ GİRSİN DÜNYA GÖZÜNE

Ayarını kaybetmiş... yok ordan gitmez o yazı.

Hale kaset çaları olan ve dinleyen kaldı mı?  Hani içindeki bant nemlenir de ağır çalmaya başlar, gariban şarkıcının sesi bi ton pes ve kelimeler bi ton ağır çıkar. Az daha ilerlediğinde her şey hızlanııırrr ve kaset sarmaya başladığını anlarsın. Has bi küfür sallar, albümü çıkartır, teybin kristalinden bandını itinayla söker, kasede sararsın. Şimdi ne alaka;  Vallahi ben de bilemedim, varsa bi alaka siz kurun..:)

Neyse hadi ben bi bağlantı kurmayı deneyeyim. Şu an bi ton pes ve bi ton ağırdan giden kısmı atlatmış ve hızlandırılmış, yani sarma moduna geçmiş durumdayım. Bu vesileyle durmadan yazasım, durmadan... eee evet yazasım, sağa sola dalasım var, olabiliyor yani.

Ayarını kaybetmişten bir şey çıkmaz mı harbiden ya. Güzel bi giriş bu aslında. Deneyelim;

Ayarını kaybetmiş dünyanın gözüne çalı süpürgesi girsin de avazı çıktığı kadar bağırsın "yandım anam" diye. Çalı süpürgesini bilirsiniz artık, yok artık çalı süpürgesi de bilinir. Hadi kaset, onun bandını falan bilmemenizi anlarım ama çalı süpürgesi bilinir. Bilmeyen de yana eklediğim fotoya baksın, aklına yerleştirsin ve gerçek hayatta arasın bulsun ve hatta bahçesi varsa bahçesini süpürsün bir yol. Sonra bunu duygusal kelimelerle şiir ya da düzyazıya döküp blogunda yayınlasın. Bak mimlerim mecbur kalırsınız. Pandora ve Karöshi' yi mi mimlesem acaba?

Türkiye' de bi şarkıda "hongi dongi torino darala dimbo dorina mışı mışı koriko kozizo şiki şiki şayne tikitaktoo" şeklinde sözler var biliyor musunuz?  Ben nasıl yanmayımmm, dağlarr dağlarr dağlar dağlarr dağlaaar  Güzeldi o filmde Meltem Cumbul, Şener Şen ve şarkı... Aslında eskiden bazı zamanlar da güzeldi, daha mı az karışıktı dünya. Ne demiştik aaaaaaa  çalı süpürgesi girsin dünya gözüne de dünya gözüyle göreyim. Dünyaaa yıkılsa yıkılmaaazzz... Haydeee.

Son olarak gezinirken şunu okudum;  "Ucuz insanlara pahalı gelmen senin değil onların suçu. Unutma ki insan anlayana çok, anlamayana eksik görünür." demiş Gabriel Garcia Marguez. Harbiden kimseye laf soktuğum yok, zaten blogumun başında da yazıyor burada yazılanların sadece beni ve hayallerimi bağladığı. Söylem hoşuma gitti, tamamen ondan ekledim. Zaten gıcık olduğum iki isim var biri Karöshi diğeri de Pandora. bunu da açıkça yazdığıma göre, gerçekten de laf sokma endişemin olmadığını kanıtlamış bulunmaktayım :)

Benim yazacaklarım şimdilik bu kadar, evet nokta koymalıyım yine aynı şeyi yapmamalıyım, uzatmamalıyım. Kahrolası noktayı koy artık adam ve defol git bilgisayarın başından.

cem ben, nokta