28 Ağustos 2012

YAĞMURLU HÜZÜNLÜ VS

Şimdi balkanlardan geldiği kesin olan ( şahsi tahminim, meteorolojiyi bağlamaz ) yağmurun düştüğü şehirlerde ki bütün bloggerlar yağmura döşeyecek yazıyı, ben de dahil; gürül gürül yağdı, şimşekleerrr, insanların üstüne üstüne kinini kustu gökyüzü, ne hüzün... Neticede hep aynı kapıya çıkacak yollar; yağmur hüzündür arkadaş, hüzün iyidir arkadaş, aşk vardır, aşk acıtır v.s.

Gece bol kavgalı, gök gürültülü ve haliyle uykusuz bir ucubeydi Karadeniz. Hani bi telefon duvara vurulup parçalanacaksa tam da vaktiydi; neden çalmıyorsun ya da neden sesin çok çıkıyor, ki bahane çoook görüldüğü gibi. Lakin daha ilk taksidini ödeyemediğim telefona kıyabilmek gibi bir lüksüm yok. Bunun için yedek bi telefon bulundurmalı yahu, hayat popüler müzik videolarında ki gibi değil malumunuz. Neyse işte bir ayı aşkın zamandır ( 17 hazirandı tam tarihi sanırım ) devam eden uyku bozukluğu kullandığım ilaçlarla bile düzelmeyince ilacı da bıraktım uykuyu da; bir saat uyu uyan bilgisayarı aç bakın, sonra kapat git yat 2 saat sonra kalk vs. şeklinde devam eden gece ilişkisinden sonra yarı uykulu bir öğleden sonra mesaisi şeklinde devam ediyor hayat. Nereden geldik konuya? haa yağmur, gök gürülltüsü, karadeniz ve gece. Bütün bunların neticesinde zaten yarım yamalak uyuyan ben bildiğin uykusuz bir gece geçirdim. Gergin miyim, yooo salladım hayatı. Uyusan da uyumasan da aynı günle yüzleşmiyor musun dost.

Uyusaydım neyle yüzleşirdim bilmiyorum (bi üst paragrafın son cümlesiyle çelişse de) fakat yarı uykumdan uyandığımda "aralık bi kapı varsa ve içeride huzur olduğuna eminsen, o kapıyı zorla" gibi saçma bi söylemle uyandım. Artık eksik uykunun getirisi miiii, ruhumun halt etmesi miii, yağmurun etkisi miiii bilemedim. Ama huzur varsa, en önemlisi huzurlu aşk varsa kendi hayatını zorlamalı insan, kabına sığmalı, elindekiyle yetinmeli, başka güzel bedenlere aç olmamalı. sonra başka hayatlara saygı duymalı, saygı önemli. 

Madem yağmurla başladık öyle devam edelim, pardon öyle bitirelim; 

Hala yağmur yağıyor karadeniz' de ve artık çok eminim bütün suç balkanların. Ve denize düşen yağmur damlaları göle düşenler kadar mükemmel olmuyor biliyor musun?

şarkımız da bu olsun ; TIKLA


cem ben, yağmurlu hüzünlü vs