11 Aralık 2010

DURUMUM BUDUR


Bu ülkede yaşıyorsan kesinlikle mucit olman lazım. Kendi elektriğini, suyunu, doğal gazını üretmen için bu şart. Yoksa ben gibi elektriksiz, doğal gazsız (tüp tüp, dın dın dıdıdıdıdıdıdın Ayg...) kalırsın dımdızlak ortada.

Sıradan bir insan olarak elbette anlıyorum doğal olaylar karşısında insanın aczini, ve elbette bi kuruma, bi yönetim biçimine kelimelerle dalarken bunu göz önünde bulunduruyorum lakin, iki damla kar ile insanları mum ışığına mahkum eden mantığı anlamam çok zor.  Oysa televizyon kanallarında her şey çok cafcaflı, pek janjanlı. Popüler yüzlerle pek ala tanıtılıyor şirketler, onlar, bunlar ama bir kopan kabloyu yerine takmak 3-5 gün alınca kendini ''mal'' gibi hissediyor insan. Azıcık durup düşününce, o popüler isimlere verilen reklam parasıyla bi dolu işçi alınıp, sorunlar daha kısa sürede çözüleceğini algılamak hiç zor olmuyor. Üstelik işsiz insanlara da katkınız olur (korkmayınız efem bu katkı kötü bir şey değildir).  Tabiii ama ya, reklam önemli, dıııııttt mantığı. İnsanı amaç olarak değil araç olarak kullanan bu mantıktan değil mi zaten şikayetimiz?

Evet hocam 11.12.2010 tarih ve cumartesi gün itibariyle durumumuz budur (çünkü kar yağdı). Bu son cümlede altı çizilmesi gereken en önemli iki şey; 2012 ve cumartesi. 2012 medyada, arabaların uçarak gezdiği, uzayın su yolu yapıldığı 2000 li yılların üzerine 12 yıl ilave edilmiş hali (güçlü bi matematik). Cumartesi ise en sevdiğim günlerden biri. Şimdi bütün bunların anasını ağlatanlara kokulu öpücüklerimi gönderiyorum saygıyla. 

Tabi cem bey, bi program indir ev telefonun cepten uzaya bağlasın seni. Oysa bizim mahalledeki kablolar hiç öyle demiyor ya...

Neyse efem, hafta sonunun içine sıçılan adamdan hepinize sevgiler.


gereksiz adam