13 Nisan 2010

BLOG DÜNYASI VE KADINLAR

Geçmiş zamanların isim yapmış yazar ya da şairlerine baktığımızda, erkeklerin sayıca daha çok olduğunu görmek mümkün. Fakat bugün, blog yazarı= İyi yazan blog yazarlarına baktığımda ağırlıklı kadın olduğu aşikar. Kadının toplumsal hayatta daha çok yer edinmesi mi yoksa erkek ya da kadının aşkı algılaması mı değişti bilinmez. Aşkın geçmiş zamanda ki "hissettiren erkek hisseden kadın" şekli, bugün "hisseden erkek-kadın hissettiren erkek-kadın" haline gelmiş olması da bir etken olabilir. hani bir zamanlar erkeği şair yapan kadın modelinden bugün kadını şair yapan erkek modeli üremiştir.

İyi yazmak, şair, yazar v.s nin kadın-erkek ilişkisiyle ne alakası var diye düşünülebilir. Sezen sorunun cevabını "Oyalanma" şakısın da "ey aşk sen olmasan, ne kalır hikayeden" cümlesiyle özetlemiştir zamanında.

Velhasılı kabaca baktığımızda yazılarını etkileyici bulduğum blog yazarlarından en çok beş tanesinin erkek olduğunu görürüz. Anlayacağınız aşk boyut değiştiriyor. Bu durum iyi mi kötü mü bunu da zaman gösterecek. Umarım gün gelir, farklı cinsiyetlerin bünyesine aykırı durumlarla karşı karşıya kalmayız...

Ya da erkek gözüyle dahilinde olduğum blog yazarlarına baktığımdan, ben durumu yanlış değerlendirmiş olabilirim.

(konuyla alakalı örnek olabilecek blogları göstermeyi isterdim ama şuan için vaktim yok ne yazık ki.)


gereksiz adam