9 Ocak 2010

TEKEL İŞÇİSİ-İŞSİZ ÜNİVERSİTE MEZUNU

Giriş

Yıllarca okudum. İki yıllık bir üniversite sonrası, bir de fakülte bitirdim. Belki kaçmak için hayattan belki de başka bir şey bilmiyorum ama okudum. Sonra askere gittim, bir kaç yıl işsiz kaldım ve var gücümle Kpss ye hazırlandım, öğretmen adayıydım ama devlet bölümümde kadro açmadı yıllarca (hala açıldığı yok ), velhasılı tabir-i caizse bir tarafımı yırtarak 27 yaşında memur oldum. Öğretmen olamadım tabi.

Ana konu

Şimdi Tekel işçileri eylemde. Ne için? Yıllarca benden daha rahat girdikleri Devlet Kadrolarında ki Krallıkları sona erdiği için. Maaş bordrolarını gösteriyorlar, bahsedildiği kadar yüksek olmadığını kanıtlamak için. Üç ayda bir aldıkları ikramiyelerinin, odun, kömür yardımlarının v.s. de bordrolarını gösterebilirler mi bir zahmet.... Şimdi devlet ne diyor; ya 4-c kapsamında devletin diğer kurumlarına geçirelim sizi ya da tazminatlarınızı verelim işten ayrılın. Hangi işten; yıllarca ''devletin malı deniz yemeyen .... '' mantığıyla gereksiz sayıda kişinin doldurulduğu, hantallaşmış, iş yapmayan devlet kurumlarından ki ''çalışan'' pozisyonda ki görevlerinden ayrılmaları için... Karşı taraf her halükarda ''hayır'' diyor.. istiyorlar ki, 4-c kapsamında çalışanların hakları düzeltilsin.. peki düzeltilsin ama geçmişte sizin refahınızı uzaktan seyredenlerin o zaman ki haksızlıkları da sizden alınıp düzeltilsin, olur mu?

Kimse istemez birileri işsiz kalsın, haksızlığa uğrasın ama aynı eylemciler yüklü maaşlar aldıkları dönemlerde hangi haksızlığa karşı eylem yapmış, kimin hakkını aramış merak ederim... Yıllarca ''işçi'' tabiri bir taraf siyasiler tarafından kullanılmış, kullanıldıkça hakları iyileştirilmiş ama kalanları düşünen çokta olmamış...

Velhasılı bugün devletin bu eylem karşısında ki duruşunu onaylıyorum. Kim ne derse desin. Bu ülkede yıllarca eğitim görmüş, üniversite bitirmiş ama işsiz gezen bi ton insan var ve bu insanlar, bugün ilk-orta en fazla lise mezunu işçilere sunulan önerileri (4-C) havada karada kabul etmeye hazır... Ben yanacaksam o gençlere yanarım, işsiz oldukları için ne eylem yapabiliyorlar ne de önlerine tazminat ya da 4-C diye bir seçenek sunuluyor...

Sonuç

Kimse kimseyi havuza atmasın, orantısız güç kullanmasın ama kalanlar da hep bana hep bana demekten vazgeçsin...


gereksiz adam

(Kaldırılan ''Aşk Tenlerin Seçimiymiş'' yazısı sonraki tarihlerde eklenecektir.. Olay çıkartmanıza, kitleleri harekete geçirmenize, eylemlere, kendinizi zincirlere vurmanıza, ''yazımızı isteriz'' sloganlarına gerek yok arkadaşlar..:))