13 Aralık 2009

AŞI OLDUM AMA HASTAYIM ÜLEYNN...

Pazartesi Domuz Gribi Aşısı olan (ben bilimden yanayım arkadaş, sağlıkla ilgili bilgisi olmayanların söylemlerini dinlemiyorum), haftanın en sevdiği günleri -cuma ve cumartesi- hasta olmakla olmamak arasında yaşayan biri olarak tırstığım doğrudur. Malum aşı 15 gün sonra tesirini gösterecek. Bu durumda benim daha yaklaşık 8 günüm var hastalığa karşı tam korunaklı olmama (evet o kadar inanıyorum ve güveniyorum aşıya ve bilim insanlarına). Biraz zor nefes alıyorum, yediğim-içtiğim bi garip tat bırakıyor v.s. ama en çok sigaranın tadına varamamaktandır şikayetim. Oysa şöyle kahvesi bol 3 in 1 lerden bir tane yapıp yanında bi sigara patlatsam ve tadına vara vara içsem ne güzel olurdu şimdi.

Doktora gitmedim, gitmeye henüz niyetim yok. 5 günü aşkın süredir ateşim yok, sindirim sistemimde bi sorun yok, midem bulanmıyor ( haberlere baktığımda yaşadığım bulantılar tamamen dış etkenlerden kaynaklıdır), e durup durup ellerimi de yıkıyorum(Korunmuşumdur değil mi? yazmıştım birkaç ay evvel şurda bize düştü bol bol el yıkamak diye, sağlık bakanı söyledi benim suçum yok).

Neyse efem başbakanımız bi garip çalım atarak ''aşı olmayacağım'' dedi de hastanede ki izdihamlar önlenmiş oldu (ben öyle olduğuna inanıyorum, aksi takdirde 1 kg mı 5 tl olan ayakkabı alabilmek için bile birbirini ezen yüce halkımız yerdi birbirini Allah esirgesin, çok zeki çoookk). Böylelikle bana da aşı düştü şükürler olsun (çok egoistçe oldu değil mi?). Toplamda sevgili dostlarım, ''aaa aşı olmuştun neden hasta oldun ki'' söylemleri başımı döndürmeye başladı. Aşıyla ilgili her boku biliyoruz da, etkisini 15 gün sonra ancak gösterebildiğini bi türlü bilemiyor muyuz? hayır, bal gibi biliyoruz da, aşıya bok atacağız ya tutamıyoruz dilimizi, kemiği yok körolasıcanın...

aşı oldum ve hastayım üleynnnnnnn, var mı?

(Birde sağduyusunu bir türlü kaybetmeyen Türk halkının önünde saygıyla eğiliyorum.)


gereksiz adam