20 Ağustos 2009

AÇILIN HÜLYA AVŞAR KONUŞTU

Ülkede radikal varsayılan bir girişim olacağında sivil toplum örgütleri, medya, tüm siyasiler ve özellikle sanatçılar konuşmalı, susmamalı. Birebir siyasetin içinde var olan sanatçıları sevmiyorum, gereksiz buluyorum lakin insan temelinde yapılacak herşeyde saydığım kesimlerin özellikle fikirleri alınmalı. Alınmıyorsa herkes üzerine düşeni bir şekilde yapacak.

Ve artık mümkün olacaksa bi açılım yapılmalı. Yanlış gittiği gün gibi ortada olan bir sistem-işleyiş varsa iyileştirmeli. Nasıl yapılır, hangi maddeler sıralanır, biz hangi maddeleri benimser hangilerini dışlarız bilmiyorum onu da vakti gelince çapımızca tartışırız.. ama birileri bu gidişe dur demeli, sıkıldım 3. dünya ülkesi sıkıntılarını yaşamaktan yıllardır. terör, ekonomik kriz, eğitimsizlik, on çocuklu aileler, o, bu, şu... düzelmeli artık...

Neyse işte, Sezen Aksu' da bu mantıkla yola çıkarak başbakanın özel kalemine, kişisel fikirlerinden oluşan bir not göndermiş. Vay sen misin not gönderen... sosyal konulara duyarlı olmanın karşılığını bi ton saçma cevapla aldı. Peki bu Sezen' in umrunda mı? hiç sanmam..

En dikkatimi çeken Hülya Avşar oldu. geçmiş zaman olur olmaz her konuda ama her konuda sürekli konuşan, atıp tutan bu kişi bugün Sezen Aksu' ya çemkirmiş, '' bu konuda neden konuşmuşmuş, gerek mi varmış mış, sahneden söylemiş Sezen zaten söyleyeceğiniymiş.. Nasıl komik bi sahne ama... Açılım dendi de her önüne gelen de açılmasın yahu..sanatçı dedik, sivil toplum örgütleri dedik, o dedik, bu dedik.. adının önüne bi sıfat eklemeyi başarabilmiş insanlardan bahsediyoruz biz..

Yineliyorum, ülkede insan temelinde yapılacak bu tarz radikal! girişimlerde muhakkak kişi fikirleri alınmalı. tırsıp korkana yazıklar olsun, herşeyi göze alıp konuşana helal olsun..


gereksiz adam