14 Temmuz 2009

MİMOZA, CHEVROLET, GEÇMİŞ


Mimoza çiçeği bana ilkokul yıllarımı hatırlatır hep ve okul yolu üstünde ki ''mmz'' plakalı siyah chevrolet marka arabayı... Ben chevrolet arabaları hiç sevmedim, sevemedim. O eski model olanları, eski türk filmlerinde ki kötü adamların arabası olan chevroletler.

Sonra ana okulu yıllarım vardı birde, okul öncesi belki de (O da çeşitlendi artık malum). Oyuncaklarım ve pamuk prenses kitabım vardı(cam ayakkabısı olan pamuk prenses miydi yahu). ''Neden pamuk prenses?'' demeyin, seçme hakkım olmadıgından... bizimkiler aldı, bende okula götürdüm ve ondan sonra ne oyuncak arabama sahip oldum tekrar, ne de diğerlerine. Bunun acısı, takıntısı yok içimde.. demek ki onlara benden daha çok ihtiyacı olanlar vardı ve kullandılar. Kırgınlığım, onlarla ara ara oynayacagımız söylemiyle bizden istenmiş olmalarıdır. İnsan kime güvense şaşıyor bazen ve birde kandırılan çocuklarda, yetişkinlere oranla daha derin izler kalabiliyor. Yok bende bi iz kalmadı belkide..

Mimoza demiştim değil mi?

Mimoza birde ''Geçmiş bahar Mimozaları'' dizisini hatırlatıyor bana hayal meyal. Filiz Akın' ı, Nurseli İdiz' i hatırlamaktan öteye geçemiyorum tabi. Ne konusu aklımda ne diziden bir sahne. Az konuşulan, anlatılmak istenenlerin bakışlarla, mekanlarla ve geceyle anlatıldığı bir dizi..

Ben Mimoza deyince çok hüzünlenirim. Bana hatırlattığı chevrolet marka arabadan mıdır, dizi isminde ki ''geçmiş'' ten midir bilmiyorum..

Geçmiş... Ne acayip kelam ''geçmiş''..

artık çok geç yani,

artık çok geç..

gereksiz adam/14.07.2009