15 Mayıs 2009

MİM-OKUMA SERÜVENİNİZİN BAŞLANGICI

Tam işleyişini bilmemekle birlikte,Rüyayla arkadaşım beni mimlemiş, bende devam etmeye çalışacagım. Konu;

''Okuma serüveninizde, özellikle çocukluk ve ilk gençlik yıllarında sizi en çok etkileyen ve okuduğunuzda o dönemleri hatırlatan kitap ve yazar''

Çocukluğum hakkında hatırlayabildiğim çok konu yok ne yazık ki, hatırladıklarım da çok içimi açan konular değil. Yok hayır inmeyeceğim çocukluğuma, ama ilk gençlik dönemlerimde Hüseyin Rahmi Gürpınar' ın ''Ben Deli miyim?'' adlı kitabı, dönemin şartları içerisinde beni çokca etkilemiştir. Sonra ki zamanlarda, o dönemlerime olan özlemimi bastırmak adına tekrar okumaya teşebbüs etsemde, değişen hayat şartlarım ve bakış açım sayesinde sanırım, teşebbüsüm yarıda son bulmuştur.. Kitap ruh hali git gel olan bir insanın, delilik sayılabilecek davranısları ne denli mantıkla açıklayabileceğini gösteriyor, anlatıyor ya da çalışıyor. Beni ikna etmişti..

Sorarsanız vazgeçilmez kitabın hangisi, O.Veli Kanık '' bütün şiirleri'' derim ( blogun başında ki resim ve şirden anlaşılacağı üzere). Ara ara, sıkıldıkça açar okur huzur bulurum, düşünürüm, efkarlanırım..kısa cümlelerle herşeyi anlatabilmek gibi bir mahareti var kendisinin.. Keşke daha uzun yaşayabilseydi..

Ve en önemli nokta burasıymış; Bu mim' i, Kediye Kafa Atan Psikopat Fare, cesetizleri, kamikaze, bi dost

buyrun, sıra sizin..